2016. április 16., szombat

Díj #4

Sziasztok! Végre elősunnyogok a sötétségből, és hozok valami újat is. Sajnos még nem az új regény, és nem is a novella, ami készül...de díj a Miért ne segíthetnék? blogtól! Nagyon köszönöm! :))



10 dolog rólam:
1. Nem szeretem az olyan bejegyzéseket, ahol magamról kell beszélnem, mert akkor elindul az agyamban egy olyan gondolatsor, hogy "Huu, ehhez vajon mit szólnak a többiek? Vajon most hülyének néznek, hogy ezt vagy azt a dolgot szeretem? Nem kéne elrontanom az első benyomááááást...". 
2. A fentebb leírt dolgot egy veszettül idegesítő, rossz szokásnak tartom magamban.
3. Valószínűleg azért gondolkozok így, mert elég "fura" hobbijaim vannak.
4. A kedvenc énekesem Halsey, akit szinte senki nem ismer a környezetemben. Aki meg meghallgatja, nem érti, mi tetszik benne nekem annyira.
5. Már említettem korábban is, hogy animefan vagyok, szám szerint 51 animét láttam különböző műfajokban.
6. Az írás mellett a másik fő elfoglaltságom a rajzolás. 
7. Folyton időzavarban vagyok, mindenhová rohannom kell, hogy ne késsek el. De ez gyakran még így is megtörténik. Szóval a pontosan járó buszokat nem nekem találták ki. :D
8. Egyszer olvastam fel irodalmi körön egy novellát. Az Illusion-t. A fogadtatás meglepően jó volt, ahhoz képest, amire számítottam.
9. Az írásaimmal kapcsolatban elég gyakran pesszimista vagyok.
10. Ha valakinek elmondom egy történetötletem, és benyögi, hogy "Jééé, ez pont olyan, mint ebben meg abban a sorozatban, amit néztem!!!", akkor az elég rosszul tud esni. Főleg, mikor megírom, és mondja, hogy azt hitte, hogy az az illetett sorozat sztoriját fogja követni, mert ő azt várta, és most kapott helyette egy teljesen mást, és indul a balhé, akkor pedig pontosan kettő perc kell ahhoz, hogy felrobbanjak. Szóval, ha fanfic-commission-t szeretnél javasolni nekem, akkor azt sose így tedd! :D

Válaszom a 10 kérdésre:
1. Minek örülsz a legjobban?
Ez az adott helyzettől függ. Mindig a helyzettől. Most például annak, hogy befejeztem egy rajzot. Ha viszont a kérdés arra utal, hogy úgy általánosságban, akkor arra nem tudok konkrét választ adni, mert túl sok mindennek szoktam örülni. Talán, most azt emelném ki, amikor kapok egy díjat/véleményt/kritikát, ami pozitív. 
2. Mi a legnagyobb álmod?
Ez is folyton változik. Jelenleg az, hogy a töridogámra összekaparjam a négyest, amit még talán ki tudnék javítani év végéig. Ami viszont igazán nagy, olyan kettő van: Kiadatni egyszer egy könyvet (két könyvet, több könyvet, sok-sok-sok könyvet...), és egyszer eljutni Japánba. 
3. Kik a legfontosabb emberek az életedben?
A családom és a barátaim. Mellettük meglehetősen sokat számítanak az olvasóim is, hiszen ők tudják igazán életre kelteni a történeteimet.
4. Kinek mutatod meg először az írásaidat?
Van egy bétám, aki egyben az egyik legközelebbi barátnőm is. Neki. Ő teletűzdeli a kommentjeivel, hogy min javítsak. :D
Utána jön egy másik barátnőm, de neki már a publikált változatot küldöm blogon, szóval ő az, aki először elolvassa a végleges írást.
5. Mióta blogolsz?
Hejj, folyton ez a kérdés...és én folyton válaszolok is rá.
*kissé unott hangon*
2012 őszén indítottam az első blogom, amit elég sokáig írtam, aztán abbahagytam. Utólag visszagondolva pusztulatszar cselekmény, elviselhetetlen karakterek, ordítóan elcseszett E/1-ben való írás. 
A Coffee & Cakes-t 2015 augusztusában indítottam. 
6. Mit szeretsz a blogolásban?
A blogspotosok (csak itt vagyok elérhető, más blogos oldalakról nem tudok véleményt alkotni, maximum a Tumblr-ről, ami azért egy elég vegyes közösség) közössége szerintem nagyon jó emberekből áll. Mármint tényleg sok eredeti ötlettel, varázslatos írási stílussal, gyönyörű design-okkal találkozok errefelé. A többség segítőkész is, aminek szintúgy nagyon örülök.
A követést is meglehetősen jó ötletnek tartom, mert bár szerintem ez a szám nem jelent sokat, de az írónak jól esik, hogy tudja, ezeket az embereket valóban érdekel minden, amit csinálnak. A díjak pedig rettentően hasznosak, akiket olvasok, azokat szinte mindegyiküket ilyenekkel szedtem össze. :3
És természetesen imádok írni, ha pedig visszajelzést kapok, táncolok örömömben. :))
7. Miért szeretsz írni?
Erre sincs konkrét válaszom. Egyszerűen megszületnek a történetek a fejemben, és muszáj vagyok papírra/wordbe vetni őket. 
8. Mi a kedvenc könyved?
Túl sok könyvet olvasok, és közülük szinte mindet szeretem. De talán Neil Gaiman és Terry Pratchett Good Omens-e (Elveszett Próféciák).
9. Ha mondanod kellene egy filmet, ami nagy hatással volt rád, melyiket mondanád?
A Hullám. Az a tipikus pofáncsap és lesokkol és a végén csak üveges szemekkel nézed a képernyőt és gondolkozol rajta. És ez megy majd nálad kábé négy napig.
10. Mitől félsz a legjobban?
Attól, hogy elveszítek egy olyan embert, aki nagyon fontos számomra. Itt most nem feltétlen a halálra gondolok. Nagyon rossz, amikor mindig ott volt melletted a másik, aztán hirtelen eltűnik vagy ellened fordul. 

10 kérdésem , amibe nem teszem bele a "mióta blogolsz?"-ot mert rémálmaim kezdenek lenni tőle xD:
1. Ha minden könyved közül csak egyet tarthatnál meg, az összes többit elvesztenéd, melyik könyvet választanád, hogy maradjon veled? 
2. Szerinted van értelme az írói álnévnek, vagy teljesen mindegy, hogy valami hangzatos néven vagy a sajátodon publikálsz?
3. Ez most azoknak, akik szeretnek képeket szerkeszteni: Esetleg van olyan képed/montázsod, ami azt ábrázolja, hogy milyen lenne a történeted könyvborítója? És ha igen, megmutatod?
4. Honnan meríted a legtöbb ihleted? Zenékből, a körülötted történő eseményekből, vagy esetleg máshonnan?
5. Szerinted jogos, hogy mostanában a legtöbb blogos elítéli a fanfiction-t?
6. Sokak szerint a blogok a mai világban jobban megélnek, mint a könyvek. Neked mi a véleményed erről?
7. Mi az a könyv, amitől herótod van, és miért?
8. Szoktál kommentelni a blogokra?
9. Sok blogra fel vagy iratkozva?
10. Szerinted egy író történeteinek minőségét befolyásolja a kommentek és a feliratkozók száma? (Gondolok itt arra, hogy az író a számot látva jobban fog-e igyekezni. És arra is gondolok, hogy azt mennyire befolyásolja ennek a kettőnek a száma, hogy te elolvasod-e az adott blogot.)

Díjazottjaim:
**
És itt most meghirdetek egy cserét, ami elsősorban a díjazottjaimnak szól, de bárki jelezhet nekem, hogy szeretne listára kerülni. :3
(Ha erre az utóbbira nekem írtok ide, kommentbe vagy chatbe, az lenne a legjobb.)

8 megjegyzés:

  1. Szia!
    Köszönöm szépen a díjat, szívesen benne lennék egy cserében is :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm a díjat :) és ha lehet akkor egy cserében szívesen benne lennék ;)
    Sarah xxx

    VálaszTörlés
  3. Szia! Nagyon szépen köszönöm a díjat, nagyon megleptél vele! :) Ha nem zavar, a blogom oldalsávján feltűntetném a te blogodat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen :33
      És persze, hogy nem baj, én is kiteszlek a cseréim közé :)

      Törlés